Projektitiimin tuloksellinen yhteistyö -valmennuksesta saat
- käytännön tason työkaluja toimivan ja onnistuvan projektitiimin johtamiseen
- keinot tunnistaa projektitiimiläistesi vahvuuksia sekä auttaa tiimiäsi hyödyntämään niitä
- henkilökohtaisen Peili™-käyttäytymisprofiilin vuorovaikutus- ja johtamistaitojesi parantamiseksi.
Merkitykselliset projektit onnistuvat paremmin. Merkityksellisyys on yksilöllinen kokemus, ja yksi tekijä projektin merkitykselliseksi kokemisessa on, kun siinä saa käyttää omia vahvuuksiaan. Projektitiimin tuloksellinen yhteistyö -valmennuksessa opit luomaan projektiin turvallisen ja rohkaisevan ilmapiirin sekä johtamaan tiimiläisiä niin, että yksilöiden vahvuudet täydentävät toisiaan ja rakennatte onnistumisen yhdessä.
Valmennus sopii erilaisissa projektirooleissa työskenteleville: projektipäälliköille ja -johtajille, ohjausryhmän jäsenille, projektien henkilöstölle sekä liiketoiminnasta ja sen kehittämisestä vastaaville. Valmennuksessa ei ole taitotasovaatimusta, eli voit osallistua siihen missä vain vaiheessa projektiuraasi!
Toimiva ja turvallinen vuorovaikutus vahvistaa projektin onnistumisen edellytyksiä
Projektin johtajan roolissasi tärkein tehtäväsi on varmistaa vuorovaikutuksen onnistuminen ja projektitiimiläisten tukeminen. Tämän vuoksi pääset valmennuksessa kehittämään yhteistyötaitojasi, joilla rakennat luottamusta ja psykologista turvallisuutta tukevaa vuorovaikutusta.
Kun projektiryhmäläisesi kokevat työskentely-ympäristönsä turvalliseksi, on sillä monia positiivisia vaikutuksia: esimerkiksi motivoituminen ja sitoutuminen työhön vahvistuvat, palautteen antaminen ja hankalien tilanteiden ratkaiseminen helpottuu ja projektisi riskejä kasvattavat hiljaiset signaalit tulevat kuuluviin aiemmassa vaiheessa, jolloin niiden eskaloituminen on helpompi ehkäistä.
"Tykkäsin, että kurssilla opetettiin käyttökelpoisia työkaluja eikä asioissa menty liian "pehmeälle" puolelle. Insinööriympäristössä noista työkaluista on oikeasti hyötyä." – Ville Raatikainen, ILOQ Oy
”Opin tunnistamaan muunlaisten henkilöiden vahvuuksia sekä "heikkouksia", eli osaan luovia paremmin projektiarjessa eteenpäin optimoiden paremmin keskinäistä yhteistyötä kohti yhteisiä tavoitteita.” – Sanna Judén, Vitec Avoine Oy
Tunnista vahvuutesi Peili™-käyttäytymisprofiilin avulla
Projektitiimin tuloksellinen yhteistyö -valmennukseen sisältyy henkilökohtaista käyttäytymistyyliäsi avaava Peili™-käyttäytymisprofiili. Tunnistamalla omat vahvuutesi ja vuorovaikutuksen kehityspisteesi tiedät, millaisin keinoin juuri sinä saat projektijohtajana motivoitua tiimiläisesi projektityöhön ja millainen kannustus ja kiitos luo heille mielekkään työn kokemusta.
Peili-palaute auttaakin sinua johtamaan ja tukemaan strategiaa toteuttavia projekteja omassa organisaatiossasi juuri omista lähtökohdistasi. Se antaa valmiuksia johtaa projekteja paremmin niin uraansa aloitteleville kuin vaativaa muutosta johtaville projektiammattilaisille.
"Paljon sai oppia projektiimin johtamisesta ja tiiminä työskentelystä. Yleensä suhtaudun DISC-analyysiin hieman epäillen, mutta Peili-käyttäytymisprofiili oli varsin mielenkiintoinen ja hyödyllisen oloinen." – Matti Hirvonen, Tampereen Sähköverkko Oy
”Koulutuksen anti tuki hyvin henkilökohtaista näkemystä siitä, millaisia luontaisia ominaisuuksia minulla on sekä siitä, millaisena työkaverini minut näkevät. Nyt tiedän, mihin suuntaan kehittyä, jotta voin toimia jatkossa paremmin johtajan roolissa.” – Sanna Judén, Vitec Avoine Oy
Reflektointia käytännön harjoitusten kautta
Tämä keskusteleva ja osallistava valmennus projektitiimin johtamisesta liittää harjoitukset saamaasi Peili-käyttäytymisprofiiliin. Valmennukseen sisältyy myös kohtaamiskyky- ja luottamuspalaute, joka syventää näkemystäsi itsestäsi projektitiimin johtajana. Teemme lyhyiden alustusten pohjalta käytännöllisiä, omaa työtäsi ja toimintaasi peilaavia harjoituksia. Painopiste on pari- ja pienryhmätyöskentelyssä, jotta varmistamme kaikkien pääsemiseen ääneen.